Які продукти не можна вживати щодня

Медики перерахували продукти, які не варто вживати щодня, щоб не нашкодити організму

Потрібно стежити за тим, щоб раціон був правильно збалансованим, оскільки організму потрібно отримувати всі необхідні вітаміни й мікроелементи. Є низка продуктів, які корисні, але тільки в тому випадку, якщо не вживати їх щодня.

Медики зазначили, що з щоденного раціону необхідно виключити червоне м'ясо, приготоване на грилі. Попри те, що воно дуже смачне, при такому способі приготування в продукті накопичуються шкідливі сполуки, які можуть підвищити ризик розвитку багатьох захворювань, зокрема онкології. Ще фахівці не рекомендують щодня вживати копчену рибу, тому що в процесі копчення в ній можуть утворитися канцерогенні речовини, які провокують проблеми зі здоров'ям.

Ще кожного дня не варто їсти гриби, попри те, що вони мають багатий вітамінно-мінеральний склад. Експерти зазначають, що у продукті також міститься хітин, який довго перетравлюється організмом і може викликати важкість у шлунку й інші проблеми з травленням.

Крім того, не варто щодня вживати тунець, який містить підвищений рівень ртуті, і кокосову олію. У ній містяться жири, які знижують рівень загального холестерину, необхідного для нормальної роботи організму.

Нагадаємо, експерти розповіли, які продукти необхідно додати у свій раціон, щоб зміцнити кістки та суглоби.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що сніданок повинен бути корисним і правильно збалансованим. Тільки в цьому випадку він додасть організму енергії й сил на весь день. Але є продукти, які потрібно виключити з ранкового раціону. Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна перерахувала основні з них.