Як снідати, щоб знизити рівень холестерину

Експерти розповіли, які продукти потрібно включити до ранкового приймання їжі, щоб знизити рівень "шкідливого" холестерину в крові

Рівень холестерину – важливий показник, адже від нього залежить робота серцево-судинної системи. Якщо він підвищений, тоді необхідно відрегулювати свій раціон та включити до нього певні продукти.

Експерти кажуть, що правильні сніданки є чудовою профілактикою від захворювань серця та судин. Насамперед після пробудження не можна вживати солодкі пластівці, "швидкі" каші, випічку та кондитерські вироби, тому що вони погано позначаються на здоров'ї та фігурі. А пластівці ще й провокують підвищення "шкідливого" холестерину. Так що на сніданок краще вживати натуральну вівсяну кашу, тому що в її складі багато клітковини, яка допомагає очистити організм від токсинів та "шкідливого" холестерину.

Ще в раціоні бажано замінити коров'яче молоко на мигдальне, тому що воно багате на жирні кислоти, які допомагають позбавитися "шкідливого" холестерину. На ньому можна варити кашу або додавати його до кави.

А замість масла спробуйте намазувати на скибочку хліба м'якотю авокадо. Американські вчені в ході дослідження з'ясували, що один авокадо на день допомагає знизити рівень ЛПНГ у людей, які страждають на ожиріння.

Що стосується яєчні, то експерти радять робити сніданок лише з білків, додавши трохи зелені та овочів.

Крім цього, дослідники радять щодня випивати склянку натурального апельсинового соку, тому що, згідно з даними, у напої містяться речовини, які знижують всмоктування холестерину в кишківнику.

Нагадаємо, яка дієта допоможе знизити тиск та холестерин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як щодо шкіри обличчя визначити підвищений рівень холестерину.