Як не зіпсувати картопляне пюре: п'ять помилок у приготуванні

У приготуванні картопляного пюре можна припуститися багатьох помилок, які здатні зіпсувати страву: що робити не варто

Картопляне пюре - один з найпопулярніших гарнірів на обідньому столі. Але, щоб страва вийшла дійсно смачною, не слід здійснювати таких помилок у приготуванні:

Гаряча і тепла вода

Картоплю треба варити тільки в холодній воді з додаванням 1-2 чайних ложок солі на невеликому вогні, щоб продукт рівномірно проварити.

Солити на початку

Так, щоб гарнір вийшов м'яким і смачним, солити картоплю треба перед варінням, а не вкінці, як робить багато господинь.

Не шкодуйте масла, сметани, вершків і молока

Щоб картопляне пюре вийшло ніжним, ароматним і повітряним, додайте в нього молоко/сметану/вершки.

Акуратно товчемо

Не тисніть занадто сильно на картоплю, щоб вона не втратила свою структуру і не перетворилася на клейку масу.

Мало приправ

Надати смаку гарніру можна за допомогою різних спецій. Під час варіння додайте в каструлю очищену цибулину і вийміть її, коли картопля зваритися. Це додасть страві незвичайного аромату і смаку.

Нагадаємо, британський лікар-нутриціолог Маріса Мур розповіла, що в складі картоплі багато вітамінів і корисних речовин, зокрема калій, фосфор, магній та інші елементи. Але регулярно вживати картопляне пюре вкрай не рекомендується, тому що воно може призвести до збільшення маси холестеринових бляшок.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-гастроентеролог Нурія Діанова зазначила, що супи-пюре хоч і мають низку корисних властивостей, але вживати їх можна далеко не всім. Такі страви варто обмежити в раціоні людям, які страждають на цукровий діабет, і не тільки.