Вчені назвали продукт, який допоможе вберегти себе від серйозних хвороб і онкології

В ході чергового дослідження вчені з упевненістю змогли назвати корисний продукт, який вберігає від хвороб. За їх словами, цим продуктом став звичайний сир

Нерідко можна почути суперечки щодо того, чи корисний сир для здоров'я, або ж варто від нього відмовитися. Вченим вдалося поставити крапку в цьому питанні. Як з'ясувалося, сир може вберегти людину від ряду серйозних захворювань і навіть від онкології. Це пов'язано з пробіотиками, які входять до складу цього продукту. Вони допомагають збільшити активність лімфоцитів, а від цього підвищується опірність людського організму до різних вірусів. Крім того, в сирі містяться білки, жири та вітаміни, які також дуже необхідні. До слова, дієтологи відзначають, що вживання всього 50-ти грамів сиру рівноцінні вживанню 0,5 л молока.

Вчені відзначили, що крім перерахованих вище корисних властивостей, сир ще й підвищує рівень кислотно-лужного балансу. У зв'язку з цим, у людей, що вживають сир регулярно, рідше буває карієс, ніж у тих, хто його не їсть. Також сир позитивно впливає на судини та роботу серця. Люди, у яких в раціоні присутній сир, мають на 14% менше шансів зіткнутися з коронарними захворюваннями в порівнянні з тими, у кого в меню сиру немає.

Доведено також і те, що регулярне вживання сиру допомагає поліпшити стан волосся, шкіри та нігтів. Також цей продукт позитивно впливає на зір. Однак варто пам'ятати про те, що сир, як і будь-який інший продукт, потрібно вживати в помірних кількостях. В іншому випадку замість користі він принесе організму шкоду.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що вчені назвали найкорисніший для жінок алкоголь, а також про найкращі продукти для сніданку, які продовжують життя.