У складі яких продуктів є сильний канцероген

Лікар-онколог Іван Карасьов розповів, в яких продуктах містяться канцерогенні речовини, які небезпечні для здоров'я

Щоб захистити організм від багатьох захворювань, лікарі рекомендують належну увагу приділяти своєму раціону, зокрема збагачувати його корисними продуктами. А від чого варто повністю відмовитися?

Лікар-онколог Іван Карасьов розповів, що в більшості випадків онкологія виникає через вплив на організм канцерогенних речовин, оскільки вони порушують цілісність клітин і можуть привести до серйозних наслідків. І деякі продукти у своєму складі містять канцерогени. Йдеться, в першу чергу, про різні копченині, зокрема ковбаси

Фахівець відзначив, що цей вид теплової обробки їжі підвищує вміст канцерогенних речовин в продукті в кілька разів. Навіть трохи з'їденої копченої ковбаси постачає організм небезпечними сполуками, порівнянними з тим, що містять в собі сигарети.

"Від 100 грамів такого продукту канцерогенний ефект буде ще сильніше, ніж від пачки сигарет", - зазначив фахівець.

Також лікар попередив, що різні консерви та копченості ні в якому разі не можна вживати щодня.

Нагадаємо, що стан здоров'я багато в чому залежить від харчування, тому в раціоні людини має бути багато корисних і поживних продуктів. Одним з них є авокадо. Американські вчені рекомендують вживати його щодня і пояснили чому.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що головний біль - неприємний симптом, який може вплинути на працездатність і порушити звичний спосіб життя. Якщо вона турбує часто, тоді варто звернутися до фахівця. Якщо ж мігрень виникає час від часу, то зняти біль можна за допомогою звичайних продуктів. Яких саме?