Що станеться з організмом, якщо їсти черешні щодня
Щоденне вживання черешні може покращити сон, роботу серця та зменшити біль у суглобах.
У червні настає сезон черешні, яка містить чимало корисних речовин, зокрема вітаміни А і C, калій, магній, клітковину, а також антиоксиданти, які борються із запаленням. За словами дієтологів, регулярне вживання черешень може принести відчутну користь здоров’ю.
Для тих, хто активно займається спортом, черешня може стати природним способом пришвидшити відновлення. Одне з досліджень показало, що бігуни на витривалість, які вживали сублімовану черешню протягом 10 днів перед півмарафоном, пробігли дистанцію на 13% швидше. Вони також менше скаржилися на біль у м'язах після забігу.
Крім того, черешня допомагає зменшити рівень сечової кислоти в організмі. Це особливо важливо для людей, які мають подагру чи болі в суглобах. Як вказує дослідження, вживання черешні знижує ризик нападів подагри на 35% вже протягом двох днів.
Черешня містить антиоксиданти та калій, що сприяють зниженню артеріального тиску. Також її споживання пов’язують зі зменшенням рівня "поганого" холестерину, що є важливим чинником у профілактиці серцево-судинних захворювань.
"Баланс між натрієм і калієм в організмі допомагає зберігати нормальний тиск", - пояснює дієтолог Еліс Данн вказуючи на корисні властивості черешні.
У черешнях міститься мелатонін. Це природна сполука, яка регулює циркадний ритм. Дослідження показують, що вживання соку черешні підвищує рівень мелатоніну в крові, що може покращити якість і тривалість сну, особливо у людей похилого віку.
Також склянка черешні містить 3 г клітковини, що підтримує роботу кишечника і зменшує ймовірність закрепів. Крім того, антоціанін у черешні стимулює ріст корисних кишкових бактерій.
Харчова цінність черешні (на пів склянки):
- - Калорії: 50
- - Білки: 1 г
- - Клітковина: 1,5 г
- - Цукри: 10 г
- - Калій: 170 мг
- - Вітамін С: 5 мг
- - Кальцій: 10 мг
Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що буде з організмом, якщо їсти полуницю щодня.
Також "Коментарі" писали, що лікарі пояснили, чому дуже небезпечно переїдати черешні.