Результат здивує: як перевірити якість ковбаси за допомогою горілки

Експерти розповіли, як можна легко перевірити якість ковбаси за допомогою горілки у домашніх умовах

Не вся ковбаса, яку продають у магазинах, може похвалитися гарною якістю та приємним смаком. Недобросовісні виробники часто додають у продукт різні речовини. Але перевірити її якість можна за допомогою горілки. Як це зробити?

Експерти зазначили, що такий спосіб дуже добре підійде для перевірки копченої ковбаси. Насамперед слід уважно ознайомитися зі складом продукту. Якщо він не містить натуральних приправ, які фарбують, наприклад, паприку або червоний перець, то можна приступати до експерименту.

Візьміть склянку, налийте у неї горілки, відріжте шматочок ковбаси й опустіть у рідину. Зачекайте п'ять хвилин, витягніть і перемішайте горілку. Якщо вона набула рожевого, червоного або помаранчевого кольору, значить при виробництві ковбаси виробник додавав барвник і вона точно ненатуральна.

Нагадаємо, що овочі багаті на різні вітаміни та мікроелементи, тому обов'язково повинні бути присутніми у раціоні. Проте не всі вони однаково корисні. Технолог м'ясопереробки Павло Агапкін назвав популярний овоч, який може бути "шкідливішим" за ковбасу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт з якості та безпеки харчових продуктів Марія Янчик дала рекомендації щодо вибору вареної ковбаси.

Читайте також, що ковбаса є одним із найпопулярніших видів м'ясних виробів, хоча цей продукт досить важко назвати корисним. У ньому може бути багато барвників, підсилювачів смаку й інших хімічних речовин. Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, яка з ковбас вважається найменш шкідливою для організму.