Продукти, які шкодять вашим зубам

Пам'ятаєте, як в дитинстві нам говорили, що варто їсти поменше цукерок, щоб не зіпсувати зуби? Виявляється, багато звичних продуктів можуть бути не менш шкідливішими

Попкорн

Оболонка зерен кукурудзи, яка часто застряє між зубами, може стати причиною серйозного пошкодження ясен. А гострі краї можуть травмувати ротову порожнину і викликати запалення. Фахівці радять відразу прополоскати рот після того, як ви їли попкорн.

Сухофрукти

Цей продукт вважається корисним для здоров'я, проте не для зубів. У ньому міститься висока концентрація фруктового цукру, яка руйнує зубну емаль. Їсти сухофрукти обов'язково потрібно, але не забувати при цьому чистити зуби після.

Солодкі кавові напої

Латте, капучино і інші кавові напої точно не можна назвати хорошим вибором для здоров'я зубів. Відомо, що після вживання цих напоїв перестає вироблятися слина протягом години. А вона є природним захисником від шкідливого зубного нальоту.

Насіння

Звичка їсти насіння може обернутися негативними наслідками. Такими як пошкодження ясен або відколи зубної емалі.

Гарячі напої з лимоном

Чай з лимоном або просто гаряча вода з лимонним соком є просто незамінними в холодну пору року. Але слід пам'ятати, що підвищена кислотність руйнує емаль і навіть може стати причиною її розчинення. Експерти рекомендують не зловживати алкогольними та іншими напоями з підвищеною кислотністю, а також ретельно полоскати рот після їх вживання.

Консервовані фрукти

У консервованих фруктах практично не знайти корисних вітамінів. Зате там є велика кількість цукру, які погано позначаються не тільки на зубах, але і на судинах, фігурі і метаболізмі. Консервовані фрукти бажано замінити свіжими, адже користі в них в рази більше.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна чистити зуби відразу після сніданку. Всі з дитинства знають, що чистити зуби бажано два рази в день: вранці і ввечері. Така процедура необхідна, щоб очищати ротову порожнину від бактерій, які сприяють руйнуванню емалі і хвороби ясен. Але в догляді за зубами є свої тонкощі. Стоматологи розповіли, чому їх не можна чистити відразу після прийому їжі.