Названа спеція, яка може захистити від діабету

У цій спеції міститься натрій, магній, калій і інші речовини

Діабет - серйозне ендокринне захворювання, яке виникає через те, що організм перестає засвоювати цукор. Вчені з'ясували, що запобігти його появі або контролювати його симптоми допоможе звичайна спеція.

Експерти заявили, що гвоздика - пряність, яку часто використовують в кулінарії для додання страві "пекучості" і своєрідного аромату, але також її застосовують в традиційній медицині для лікування різних захворювань. Виявляється, що гвоздика має потужні протизапальні та антиоксидантні властивості, допомагає знизити рівень "поганого" холестерину і глюкози в крові, запобігаючи тим самим проблемам з серцем, судинами та нирками.

Результати дослідження, проведеного у 2006 році показали, що щоденне вживання гвоздики (від 1 до 3 грамів) допомагає людям, які страждають на цукровий діабет. Її можна вживати просто розжовуючи, а також використовувати цілі або подрібнені бутони для приготування страв.

Згідно з даними вчених, в день можна вживати 2 гвоздики (для розжовування) або 5-6 штучок для додавання в страви.

Також відомо, що із масло гвоздики ефективне в боротьбі з онкологічними захворюваннями, тому що в його складі є потужні антиоксиданти.

Нагадаємо, що вчені визнали чорний кмин спецією, яка ефективно допомагає знизити в крові рівень "поганого" холестерину. При чому, корисними властивостями володіє не тільки насіння, але і масло чорного кмину.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що мануальний терапевт Ені-Олорунда Володимир Самуельович розповів, чому кориця вважається однією з найважливіших спецій.