На що варто звернути увагу при покупці пельменів

Експерт Катерина Головкова розповіла, на що слід звертати увагу при купівлі готових пельменів.

Заморожені "магазинні" пельмені іноді служать справжньою паличкою-виручалочкою для господинь. Але більшу роль відіграє якість продукту, тому при виборі готових пельменів важливо звертати увагу на кілька ознак.

Експерт Катерина Головкова розповіла, що в першу чергу потрібно подивитися на зовнішній вигляд продукту, наприклад, хороші пельмені мають світлий відтінок, на них немає тріщин від постійного заморожування-розморожування і вони окремо лежать в упаковці один від одного.

Щобільше, при покупці готових пельменів господаркам рекомендують звертати увагу на термін придатності та уважно читати етикетку. У класичний склад страви повинні входити такі інгредієнти: 2 види м'яса (яловичина та свинина), борошно, вода, яйця, сіль, спеції, олія. Якщо у складі вказаний рослинний білок, то в пельмені додали сою.

На замітку: не менш важливий показник якості пельменів – співвідношення тесту та фаршу. У якісніших напівфабрикатах вміст фаршу від 50% до 60% (у пельменях більше фаршу, ніж тіста).

Нагадаємо, на полицях супермаркетів досить важко знайти якісне вершкове масло, тому що виробники додають до нього різні барвники та рослинні жири. Але є домашні засоби, які допомагають відрізнити підробку від цього продукту. Як це зробити?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що наше здоров'я багато в чому залежить від харчування, тому продукти мають бути натуральними та якісними. Але як їх перевірити у домашніх умовах?

Читайте також, щоб воду можна було назвати питною, вона насамперед має бути прісною та придатною для вживання, без шкоди для здоров'я. Але як перевірити її якість самостійно?