Лікарі розповіли про шкоду каш для шлунка

Каші приносять користь тільки при помірному споживанні

З дитинства нам повторюють, що вживати каші - корисно для здоров'я. Проте лікарі наголошують на тому, що каші в деяких випадках можуть шкодити нашому організму, зокрема шлунку.

Клейковина, яка міститься в більшості каш склеює ворсинки кишківника і перешкоджає засвоєнню їжі. Це може викликати запори, коліт, ентероколіт, геморой.

Окрім того, значна кількість вуглеводів в кашах може провокувати ожиріння, цукровий діабет, а також порушувати процес обміну.

Споживати каші не рекомендується людям, які мають загострену виразку шлунка та дванадцятипалої кишки. Всім іншим рекомендується не зловживати кашами. До того ж не варто купувати каші швидкого приготування. Вони практично не містять корисних елементів, які б могли збагатити організм.

Найбільш корисна каша - гречка. Також можна споживати в міру пшоно, перловку, манку, вівсянку і рис.

Раніше повідомлялося, який продукт допомагає "спалювати" жир на боках і животі. Схуднення — складний і тривалий процес, в якому важлива не тільки регулярна фізична активність, а й правильний режим харчування. Експерти радять включити у свій раціон авокадо, тому що він допомагає позбутися від жиру на боках і животі. Пояснення дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, які овочі містять нікотин. Нікотин є одним з найшкідливіших і токсичних речовин. Він дуже згубно впливає на організм і в той самий час викликає звикання. За стандартом всі звикли, що нікотин є в тютюнових виробах, але, що якщо, він міститься і в овочах, які ми постійно вживаємо. Тут ми розповідаємо вам про 5 таких продуктів.