Лікарі розповіли, чому не можна їсти макарони та сосиски

Експерти розповіли, чому макаронні та ковбасні вироби не варто вживати, особливо дітям

Макарони з сосисками - швидка, смачна і проста страва, яка часто з'являється в раціоні багатьох людей. Але як виявилося, вона може нашкодити здоров'ю, особливо якщо регулярно додавати її до дитячого меню.

Дієтологи не рекомендують зловживати макаронними та ковбасними виробами. По-перше, тому що в сосисках або сардельках дуже мало м'яса, зате багато солі та інших хімічних добавок (підсилювачів смаку, консервантів), які негативно впливають на здоров'я, особливо на організм, що росте. Погіршується ситуація тим, що у дітей обмінні процеси та будівництво нових тканин йде дуже швидко, тому порушення, спричинені цими речовинами, можуть бути небезпечні.

Щодо макаронів, то в них теж, за словами фахівців, мало користі. Часте вживання м'яких сортів пшениці спричиняє стрибки цукру в крові, підвищуючи інсулін, а це загрожує розвитком цукрового діабету. Плюс до всього, макарони містять мало вітамінів та цінних мікроелементів, тому їх сміливо можна замінити різними кашами.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль зазначила, що купувати потрібно макарони лише з твердих сортів пшениці великого помелу (категорія А), тоді їхнє вживання принесе користь організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що для любителів хліба, макаронних виробів та випічки є погана новина: вживання в їжу продуктів з високим вмістом глютену з раннього віку може призвести до його непереносимості.

Читайте також, що у всьому хороша міра, тому якщо ви любитель сосисок, то не варто собі відмовляти. Все, що потрібно, – запам'ятати кілька простих правил.