Лікар перерахував продукти, які "отруюють" кишківник

Ці продукти необхідно виключити з раціону

Кишківник є одним з найбільш важливих органів, тому його варто берегти й "радувати" правильними продуктами. Німецький лікар-терапевт Томас Фрілінг розповів, що варто виключити з раціону, щоб захистити кишківник від серйозних проблем.

В першу чергу, фахівець рекомендує відмовитися від ковбасних виробів, зокрема копчених, тому що вони містять нітрити, які при попаданні в травний тракт можуть перетворитися в канцерогенні нітрозаміни. Такі продукти негативно впливають на бактеріальну флору і значно збільшують ризик розвитку раку кишківника.

Також за словами терапевта, цей орган серйозно страждає через вживання великої кількості червоного м'яса, адже в ньому багато насичених жирів, солі та нітратів. У тиждень рекомендується вживати не більше 500 г продукту.

Німецький медик розповів, що кишківник "отруюють" і високі дози цукру. Вони витісняють корисні бактерії з організму, сприяючи зростанню шкідливих.

Ще в список продуктів, які погано впливають на кишківник, потрапляють "погані" жири, котрі містяться в майонезі, маргарині, вершковому маслі, тому їх варто мінімізувати у своєму раціоні.

Замість цього своє меню необхідно збагатити клітковиною, яка міститься в овочах, фруктах, горіхах, бобових, насінні та інших продуктах. Завдяки їй організм швидше очищається від токсинів і важких металів, а в кишківнику знижується кількість шкідливих бактерій.

Нагадаємо, лікар-дієтолог Світлана Фус розповіла, яка ягода допомагає при гострому розладі кишківника.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як відновити кишківник після прийому антибіотиків.