Лікар не радить їсти продукти білого кольору: в чому причина

Такі продукти можуть нашкодити здоров'ю

Харчування має бути максимально різноманітним і правильно збалансованим, тоді організм буде отримувати необхідну дозу вітамінів і мінералів. Однак, лікар Олександр М'ясников все ж рекомендує не зловживати продуктами білого кольору. В чому причина?

За словами фахівця, такі продукти мають дуже високий глікемічний індекс (одиниця швидкості підвищення цукру в крові після вживання вуглеводних продуктів, - прим. авт.). Лікар сказав, що білий хліб, цукор, рис, білий сорт картоплі та інші продукти сприяють появі "смертельного квартету". Так, Мясников назвав розвиток таких симптомів збільшення маси тіла, підвищення артеріального тиску, а також рівня цукру і холестерину.

Лікар взяв дві склянки, в одному з них був білий рис, а в іншому - бурий. Потім він додав в них воду та йод. Стакан, в якому був білий рис, набув фіолетового відтінку. Фахівець підкреслив, що цей досвід показує, що в рафінованому злаку міститься велика кількість цукрів.

"Рафіновані продукти швидко засвоюються, і вуглеводи, які містяться в них, швидко синтезуються в цукру і потрапляють в кров", - зазначив лікар.

Нагадаємо, що лікар Олександр М'ясников назвав найкорисніший продукт. За словами експерта, це горіхи - в них міститься усе: і вітаміни, і цінні мікроелементи, і антиоксидантні речовини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що артеріальний тиск - важливий показник здоров'я, на який впливає безліч факторів, у тому числі й харчування. Дієтолог Олена Соломатіна розповіли, які продукти можуть його підвищити, а які - знизити.