Крупа довголіття: вживання якої каші може продовжити життя

Вчені визначили корисну кашу, вживання якої сприяє збільшенню тривалості життя

Каші періодично повинні бути присутніми в нашому раціоні, тому що в їх складі багато вітамінів та цінних речовин. Вчені визначили крупу, вживання якої здатне навіть продовжити життя.

Фахівці провели дослідження, після якого заявили, що гречану кашу можна назвати "крупою довголіття", оскільки вона багата на сиртуїн - білок нашого організму, який бере участь у регуляції важливих клітинних процесів та метаболічних шляхів. Саме це поєднання здатне пригальмувати процес старіння організму. Цей білок може міститись і в інших продуктах, але те, що гречка є його джерелом, підтверджено науково.

Вчені відзначають, що гречана каша містить безліч корисних речовин, а ще вона низькокалорійна, тому є практично у всіх дієтах. Її вживання сприятливо позначається на травленні, а також секреторної функції печінки та підшлункової залози.

Таким чином, експерти рекомендують частіше вживати гречану кашу, вона чудово поєднується з будь-якими продуктами - м'ясом, куркою, овочами, "молочкою". Це не тільки смачний, а й корисний продукт, який забезпечує ситість і продовжує життя.

Нагадаємо, що каша з давніх-давен вважається ситним і корисним прийомом їжі, тому що збагачена різними вітамінами та мінералами, які необхідні для правильної роботи організму. Лікар-дієтолог Маріят Мухіна розповіла, які каші допоможуть зміцнити судинно-серцеву та нервову системи.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерт Марина Кумеріна розповіла, яку кашу найкорисніше вживати в осінньо-зимовий період, щоб зміцнити імунітет.