Кілька порад, як визначити якісний мед

Важливо споживати не тільки смачний, а й якісний мед

Мед є улюбленими ласощами багатьох українців. Солодкий, тягучий, запашний — м-м-м, смакота. До того ж, смакота абсолютно природного походження, чим вигідно і відрізняється від більшості сучасних солодощів. Утім все частіше і частіше у суспільстві починають скаржитися на якість меду. Добіркою способів, що допоможуть зрозуміти, чи натуральні ласощі ви придбали, поділилися Times of India.

• Не кристалізується. На поверхні чистого натурального меду зазвичай не утворюються кристали, якщо його раптом різко охолодити. Такий мед має все одно залишатися рідким. Утім, якщо в медові є якісь домішки чи він повністю фальсифікований, його поверхня кристалізується за низької температури. Ба, більше: від основної медової маси може відділитися білий шар цукру.

• Біла піна. На поверхні органічного чистого сирого меду інколи з’являється біла піна. Це абсолютно нормально, адже є підтвердженням відсутності хімічних домішок та консервантів.

• Полум’я. Спеціалісти рекомендують також перевіряти якість меду із допомогою вогню. Для цього в банку із солодощами варто занурити сірник і підпалити його. Якщо мед натуральний, полум’я обов’язково спалахне. До речі, воно не обов’язково має бути сильним. В іншому випадку ваш мед, найімовірніше, містить різні хімічні домішки.

• Оцет. Чистий мед зазвичай не вступає в реакцію із оцтовою кислотою. Щоб спробувати цей спосіб, вам знадобиться кілька крапель меду та розчин оцту. У разі, коли на поверхні суміші після контакту з’явилася піна, це може означати, що ваш мед — не надто якісний.

Утім, спеціалісти уточнюють, що хоча зазвичай мед і бажано вживати в рідкому стані, інколи на його консистенцію впливає погода, а саме вологість. Чим вологішим є регіон, де збиратимуть мед, тим рідкішим він зрештою буде.

Раніше "Коментарі" розповідали, яким чином мед може нашкодити нашій печінці.

Також на порталі можна дізнатися, чому краще не додавати мед в чай.