Двом категоріям людей варто відмовитись від червоної риби

Лікар-дієтолог Наталія Нефьодова розповіла, кому слід відмовитися від вживання червоної риби

Червона риба є делікатесом та найкращою прикрасою будь-якого святкового столу. Але є категорії людей, яким краще відмовитись від вживання продукту. Лікар-дієтолог Наталія Нефьодова розповіла, кому червона риба може зашкодити.

Відомо, що червона риба містить безліч вітамінів і мікроелементів, зокрема фосфор, калій, магній, залізо, а також різні амінокислоти, що підтримують роботу всього організму. Але незважаючи на всі корисні властивості, продукт має ряд протипоказань.

Фахівець зазначила, що червону рибу в раціоні слід обмежити людям, які страждають від високого артеріального тиску і тим, хто має проблеми з нирками. У таких випадках рибу краще замінити іншими морепродуктами, приготованими без додавання солі.

Також варто завжди звертати увагу на походження риби, адже вирощена в штучних умовах червона риба не матиме всю поживну цінність, навіть вона може стати навіть шкідливою через використання антибіотиків і модифікованих продуктів годівлі.

Нагадаємо, деякі види риби можуть бути небезпечні для здоров'я, тому що накопичують ртуть, часто у формі високотоксичної органічної сполуки – метилртуті. З якою рибою варто бути обережнішим?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що морепродукти є чудовим джерелом білка. Порція зі ста грамів здатна забезпечити майже половину денної норми білка дорослої людини. Однак це ще далеко не всі плюси морепродуктів.

Читайте також, у чому полягає головна користь креветок для організму. Цей морський делікатес є відмінним джерелом астаксантину — каротиноїдного засобу, що характеризується сильною антиоксидантною дією.