Дієтологи назвали кращі добавки для боротьби зі старінням

Дієтологи перерахували добавки, які необхідно додати у свій раціон, тому що вони допомагають боротися зі старінням

Здорове харчування змінює на краще нашу зовнішність, самопочуття, настрій, заряджає енергією, тому додавайте в раціон правильні продукти, зокрема, харчові добавки.

Експерти назвали кращі з них, які допомагають боротися зі старінням.

Куркумін

Це ліпофільний пігмент з високою цінністю для здоров'я людини. Куркумін став однією з найпопулярніших харчових добавок у світі й особливо цінується за свою омолоджуючу дію.

Він міститься в куркумі, тому дієтологи рекомендують частіше додавати цю спецію у свій раціон.

За допомогою куркуміна в організмі активуються певні білки (AMPK), які допомагають боротися з пошкодженням клітин вільними радикалами та сприяють довголіттю.

EGCG

Для тих, хто хоче схуднути та уповільнити час, лікарі радять додати в раціон катехін EGCG, який міститься у великих кількостях в зеленому чаї. Він здатний викликати аутофагію - природний процес очищення і оновлення клітин.

Також дослідження довели, що ця харчова добавка знижує рівень "шкідливого" холестерину і підвищує рівень гормону лептину, відповідального за відчуття ситості.

CoQ10

Ця добавка також допомагає продовжити молодість за рахунок зменшення накопичення вільних радикалів в організмі, які прискорюють процес старіння і можуть призвести до серйозних захворювань.

Також CoQ10 підтримує імунну систему, допомагаючи організму справлятися із зовнішніми інфекціями.

Нагадаємо, вчені із Кентукського університету розповіли, яка дієта здатна поліпшити мозкову діяльність і уповільнити старіння.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти харчування варто додати в раціон, тому що вони сповільнюють старіння шкіри.