Дієтолог пояснила, кому не можна їсти супи-пюре

Суп-пюре може бути альтернативою класичному обіду

Супи-пюре користуються великою популярністю, тому що вони дуже смачні, ніжні та поживні. Але за словами гастроентеролога Нурії Діанової, такі страви корисні не всім. Кому в раціоні їх варто обмежити?

Спеціаліст зазначила, що супи-пюре дуже корисні, їх часто додають в дієтичне меню тому що вони готуються з овочів, круп, м'яса птиці або риби. З їх допомогою можна урізноманітнити раціон і поліпшити роботу травної системи.

Дієтолог розповіла, що такі страви швидко насичують і підвищують засвоюваність їжі. Вони є чудовою альтернативою повноцінному обіду, тому що містять білки, клітковину і вуглеводи. Особливо супи-пюре потрібно їсти тим, хто хворіє, в тому числі й пацієнтам з коронавірусною інфекцією, тому що вони пом'якшують навантаження на травну систему.

Для людей, у яких є проблеми зі шлунково-кишковим трактом, пюровання - відмінний "щадний" варіант, який захистить від різних запалень, тому що кускова їжа може викликати порушення.

Але також лікар підкреслила, що супи-пюре можна вживати не всім. Обмежити такі страви в раціоні необхідно людям, які страждають на цукровий діабет. За словами фахівця, занадто перероблена їжа має високий глікемічний індекс, а значить швидше підвищує рівень глюкози в крові. А при цукровому діабеті важливий стабільний рівень глюкози, без різких перепадів.

Нагадаємо, експерти розповіли, що буде з організмом, якщо вживати тільки одні супи кожен день.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтолог Ірина Торопигіна розповіла, який суп становить небезпеку для здоров'я.