Де категорично заборонено зберігати каву

Каву потрібно пити протягом декількох годин після обсмажування і помолу кавових зерен

Кава - найпопулярніший і улюблений багатьма ранковий напій. Однак не всі знають про правила його зберігання, що позначається на смаку напою, що бадьорить, а іноді й приносить шкоду організму. Про це пише видання OBOZREVATEL з посиланням на The Telegraph.

Відзначається, що зберігати каву категорично заборонено в холодильнику, оскільки, по-перше, це призведе до того, що смак напою зіпсується. Кава може легко вбирати запахи інших продуктів, зокрема, риби, м'яса або сиру.

Також кава, як і багато інших продуктів харчування і напої псується під впливом повітря. Тому найбільш вдалим місцем для її зберігання є герметичний контейнер або вакуумні пакети. При цьому для зберігання варто обрати прохолодне місце.

Досвідчений дегустатор Мартін Ісарк підкреслює, що каву потрібно пити протягом декількох годин після обсмажування і помолу кавових зерен, що буде сприяти більш яскравому й насиченому аромату й смаку.

Нагадаємо, що американські дієтологи впевнені, що кава приносить багато користі здоров'ю, проте є випадки, коли вживання напою може зіграти нема на користь організму, а деякі дослідники говорять про те, що кава може навіть вкоротити життя. У зв'язку з цим американські експерти назвали три випадки, коли кава стає небезпечною.

Раніше портал "Коментарі" писав, що лікар-дієтолог Єва Шишова розповіла, які кавові напої можна вживати тим, хто стежить за своєю фігурою, а які - краще виключити з раціону (у цих напоях міститься молоко, цукор, а можуть і різні сиропи, які хоч і роблять смак приємним, але можуть залишити свій слід на талії).