Чому потрібно їсти фрукти і овочі червоного кольору

Експерти рекомендують збагачувати свій раціон овочами та фруктами червоного кольору, тому що вони володіють корисними властивостями

При виборі продуктів багато людей часто віддають перевагу червоному кольору, тому що він сприймається в продуктах як стиглий і соковитий. Медики розповіли, чому такі овочі та фрукти важливо додати в раціон.

Відомо, що всі червоні продукти мають потужні антиоксидантні властивості. Вітамін С, флавонол, кверцетин, лікопен захищають організм від негативної дії вільних радикалів і утворення злоякісних пухлин, а також проблем з серцево-судинною системою. А ще вони містять клітковину і бета-каротин. Клітковина підтримує травну систему, а бета-каротин (вітамін А) відповідає за красу шкіри та здоров'я очей.

Але людям з дерматитами, аутоімунними захворюваннями й проблемами з кишківником томати та перці слід їсти з обережністю. Оскільки ці продукти можуть викликати алергічні реакції та розлад травлення.

Експерти відзначили, що червоні продукти багаті на лікопен, який добре засвоюється організмом разом з жирами, причому і після термічної обробки. Тому найкраще помідори, наприклад, їсти, поєднуючи з рослинною олією.

Червоні фрукти та ягоди: кавун, журавлина, малина, червоний грейпфрут, полуниця, вишня, гранат, червоні сорти яблук.

Овочі: буряк, червоні перці (і кайенский, і паприка), томати, редис, червона картопля, червона цибуля, цикорій, ревінь.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ЗОЖ курсы нутрициология (@official.sna)

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, надмірне вживання яких може призвести до дивних побічних ефектів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-дієтолог Федеріка Аматі назвала три ключових продукту, які варто додати в раціон, тому що вони сприяють довголіттю.