Чим небезпечне насіння соняшнику для імунітету

Лікар-дієтолог Наталія Сичова розповіла, що в раціоні слід обмежити насіння соняшнику і пояснила чому

В осінньо-зимовий період потрібно подбати про зміцнення імунітету, зокрема звернути увагу на раціон. Лікар-дієтолог Наталія Сичова рекомендує відмовитися від частого вживання насіння соняшнику, тому що вони здатні послабити імунну систему.

Спеціаліст зазначила, що в складі цього насіння багато жиророзчинних вітамінів A, D і E, але часте використання продукту в якості перекусу може нашкодити здоров'ю. Річ у тому, що насіння соняшнику містять велику кількість омега-6 жирних кислот, але ця речовина з надлишком присутня в раціоні багатьох людей, а ось омега-3 кислоти в дефіциті. При порушенні балансу жирних кислот страждає імунна система. В результаті в організмі можуть розвинутися запальні процеси

Плюс до всього, насіння соняшнику досить калорійне, тому сприяє збільшенню ваги, а "лузгання" псує зубну емаль. Крім цього в лушпинні можуть накопичуватися хвороботворні бактерії, тому краще купувати очищений продукт.

Нагадаємо, що насіння льону вважаються суперфудом - продуктом з високою концентрацією корисних речовин. Але лікар-дієтолог Світлана Фус з цією думкою не згодна і розповіла, кому насіння льону категорично протипоказані.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дослідження показали високу ефективність насіння чіа в підвищенні імунітету людини. Вживання чіа 2-3 рази в тиждень знижує ризик зараження респіраторними захворюваннями на 30%.

Читайте також, вчені настійно рекомендують не вживати кісточки яблук в їжу, через те, що в них міститься шкідлива для організму речовина, відома як ціанід.