Це найкращий фрукт за версією кардіолога

Кардіологи називають авокадо фруктом номер один для здоров'я серця.

Серцево-судинні захворювання залишаються найчастішою причиною смерті у світі. Але поряд із медичними методами лікування дедалі більше уваги приділяють ролі харчування у профілактиці хвороб серця. За словами кардіологів, один із найкращих природних засобів може стати авокадо.

Членкиня Американського коледжу кардіології докторка Сара Александер називає авокадо "ідеальним фруктом для серця". Він багатий на компоненти, які сприяють зниженню рівня холестерину, нормалізують артеріальний тиск і підтримують здоров’я судин.

За її словами, авокадо стало справжнім фаворитом серед фахівців із серцево-судинної медицини не лише через свій приємний смак, а й завдяки унікальному складу.

Користь авокадо

Калій

Половина авокадо містить близько 500 мг калію, що більше, ніж середній банан. Калій допомагає врівноважити негативний вплив натрію, що міститься в солі на тиск і таким чином знижує ризик гіпертонії.

Антиоксиданти

Авокадо багатий на вітамін Е, каротиноїди та інші антиоксиданти, які захищають клітини судинної стінки від ушкоджень.

Ненасичені жири

Це "здорові" жири, які допомагають зменшити рівень "поганого" холестерину. Дослідження свідчать, що регулярне вживання авокадо може знизити ризик серцево-судинних захворювань до 22%.

Клітковина

Половина авокадо містить до 7 грамів клітковини. Це майже чверть рекомендованої добової норми. Клітковина зв’язує молекули холестерину у кишечнику, сприяючи їх виведенню з організму.

Кардіологиня Сара Александер наголошує, що авокадо не просто модний інгредієнт у салатах чи тостах. Це справжній суперфуд, який може допомогти захистити серце. Один продукт не вирішить усіх проблем, але як частина збалансованого харчування він здатен суттєво покращити стан здоров’я.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про три способи знизити ризик серцевого нападу.

Також "Коментарі" писали, що експерти розповіли, яка частина авокадо токсична.