Вітаміни, за допомогою яких можна схуднути удвічі швидше

Експерти назвали вітаміни, які допомагають прискорити процес схуднення удвічі

Багато людей відчувають проблеми із зайвою вагою й активно намагаються схуднути. Шкода, що немає чарівної таблетки, яка б легко розв'язувала цю проблему. Однак є вітаміни, які допомагають прискорити цей процес.

Вітамін D

Цей "сонячний" вітамін допомагає зміцнити імунну систему і сприяє кращому засвоєнню кальцію, роблячи наші кістки сильнішими. Дослідники з'ясували, що він може допомогти в процесі схуднення. Згідно з експериментами, жінки в період постменопаузи з надмірною вагою, які вживали добавки вітаміну D, втрачали ваги більше, ніж ті, хто їх не вживав. Однак вивчення цього вітаміну ще тривають. Якщо хочете поповнити його запас в організмі, вживайте більше жирної риби та частіше бувайте на сонечку.

Омега-3 жирні кислоти

Деякі дослідження показують, що жирні кислоти допомагають худнути ефективніше. Вони в будь-якому випадку будуть корисні через те, що захищають серце і кровоносні судини від пошкоджень і хвороб. Їх джерелами є лосось, скумбрія, оселедець, форель, сардини та тунець. Намагайтеся їсти цю рибу пару разів на тиждень. Готувати її краще на пару, на грилі або ж запікати, а от смажити на сковорідці не рекомендовано.

Поліфеноли

Це антиоксиданти, які, по-перше, захищають серце, по-друге, борються з раком, по-третє, омолоджують і допомагають худнути трохи швидше. Правда, ключове слово тут "трохи", тому що ефект настає нешвидко. Навіть якщо ви вип'єте, наприклад, дуже багато зеленого чаю, в якому містяться поліфеноли, то не схуднете миттєво. Однак у свій раціон включити їх не лише можна, а й потрібно.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який вітамін захистить від старіння.