Коли та які вітаміни краще приймати, щоб вони краще засвоювалися організмом

Щоб отримати максимальну користь від вітамінів та мінералів, приймати їх потрібно у правильний час

Купуючи вітаміни багато людей помиляються, думаючи, що немає особливого значення, коли їх приймати. Насправді ж від прийому вітамінів у правильний час, як і від правильного поєднання їх із їжею – безпосередньо залежить дія. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Instagram повідомила трихолог Уляна Єрстенюк.

Отже, є група вітамінів, які рекомендується суворо на сніданок. Найкраще засвоюються зранку вітаміни групи В, йод, вітамін Д, вітамін К, залізо. Ці вітаміни зможуть допомогти підбадьоритися з самого ранку, допомогти прокинутися від сну.

Якщо ви вирішили зміцнити свій організм вітамінами А, Е; міддю; цинком; Вітаміном B12, краще їх приймати протягом дня. Причина полягає в тому, що такі вітаміни складно поєднуються з чимось іншим.

Під час вечері спеціаліст радять приймати: селен; магній (цитрат, гліцинат, таурат); вітаміни групи B. Ця група вітамінів діє на організм, як заспокійливо і тому засне у вас вийде дуже швидко.

Є й такі поширені вітаміни, як вітамін З і Омега-3. Так ось їх можна назвати "невибагливими" вітамінами, тому що їх можна приймати будь-коли.

"Практично всі вітаміни потрібно пити під час їжі, запиваючи склянкою води. Винятком є амінокислоти та колаген - їх приймаємо до їжі вранці, тому організм отримає максимум користі", - зазначила медик.

Читайте також на порталі "Коментарі" - названі найбільш поширені причини випадання волосся, а також вітаміни, які позбавлять вас цієї проблеми.