Грудне вигодовування підвищує інтелект дитини: чи правда це

Чому важливе грудне вигодовування дитини

Грудне вигодовування завжди вважалося важливим для здоров'я дитини, але чи може воно впливати на інтелектуальний розвиток? Дослідження показують, що грудне вигодовування дійсно може мати позитивний вплив на когнітивні здібності дитини. Портал “Коментарі” повідомляє, чи правда грудне вигодовування допоможе підвищити інтелект дитини.

Згідно з дослідженням, опублікованим Американською академією педіатрії (AAP), грудне вигодовування асоціюється з покращенням когнітивного розвитку дітей. Дослідження показало, що діти, які отримували молоко матері протягом перших шести місяців життя, мали вищі показники інтелектуального розвитку у віці трьох років. Це підтверджує важливість дотримання рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) щодо виключного грудного вигодовування протягом перших шести місяців життя.

Існує кілька механізмів, через які грудне вигодовування може впливати на інтелектуальний розвиток. По-перше, грудне молоко містить важливі поживні речовини, такі як довголанцюгові поліненасичені жирні кислоти (DHA), які є критичними для розвитку мозку. По-друге, процес годування грудьми сприяє тісному емоційному зв'язку між матір'ю та дитиною, що також може позитивно впливати на розвиток мозку.

Дослідження, проведене ВООЗ, показало, що діти, яких годували грудьми, мали вищі показники інтелекту у віці 7-8 років порівняно з дітьми, яких годували штучними сумішами. Це свідчить про те, що грудне вигодовування може мати довгострокові позитивні ефекти на когнітивний розвиток.

Грудне вигодовування дійсно може сприяти підвищенню інтелекту дитини. Дотримання рекомендацій щодо грудного вигодовування може мати довгострокові позитивні ефекти на когнітивні здібності дитини.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, які продукти заважають завагітніти.