Препарати, які обов'язково повинні бути в новорічній аптечці

Аспірин розріджує кров, що дозволить впоратися з рясним вживанням їжі та алкоголю

Напередодні новорічних свят медики розповіли та оголосили список медичних препаратів, які повинні знаходитися під рукою в новорічні свята. На думку доктора медичних наук Миколи Косенкова, вкрай важливо мати вдома сорбенти і аспірин. Саме ці ліки дозволять уникнути багатьох можливих проблем, пов'язаних з підвищеним навантаженням на організм та вони зможуть покращити самопочуття людини.

Аспірин розріджує кров, що дозволить впоратися з рясним вживанням їжі та алкоголю. Велике навантаження на печінку, як на фільтр, згущує кров, пояснює медик. Сорбенти, своєю чергою, допоможуть уникнути отруєння організму. Крім цього, медики рекомендують мати під рукою антисептики і перев'язувальні засоби, через те, що вживання алкоголю підвищує ризик побутового травматизму.

Нагадаємо, спеціалісти розповіли, що регулярне вживання паприки допомагає знизити рівень "поганого" холестерину в крові, що закупорює судини, тим самим покращуючи роботу серцево-судинної системи. Крім того, бета-каротин, лютеїн і зеаксантин, що містяться в паприці, борються з окислювальним стресом, який характеризується порушенням балансу між вільними радикалами і антиоксидантами. Це може привести до пошкодження клітин і спровокувати запалення , збільшує ризик раку. Дослідники з'ясували, що ця приправа добре проявила себе як засіб, який захищає від раку молочної залози. Її споживання жінками допомогло знизити ймовірність захворювання на 25-35%. Ще відомо, що паприка позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, лікує нервові розлади і допомагає при інших недугах.