Лікарі розвінчали найпопулярніші міфи про антибіотики

Антибіотики - антибактеріальні засоби, що входять до групи антимікробних

Антибіотиками називають препарати, головним завданням яких є знищення бактерій. Проте часто навколо цих ліків виникає багато міфів, які найчастіше поширюються і самими лікарями. Про це повідомили медики у групі "Доказові", передає видання РБК-Україна.

Так, зазначається, що антибіотики не можуть знижувати температуру (якщо вона триває три дні, це не привід для прийому антибіотиків).

Крім того, такі препарати не лікують кашель, хрипи або бронхіти, оскільки 95% з них мають вірусний характер.

Прийом антибіотиків не є профілактикою від бактеріальних ускладнень, а також вони не лікують віруси та дисбактеріози.

Крім того, препарати не стають ефективнішими через укол.

Зазначимо, що антибіотики – антибактеріальні засоби, що входять до групи антимікробних. Препарати широко застосовані у лікування різних інфекцій.

Нагадаємо, що раніше відомий український лікар Євген Комаровський висловив думку щодо застосування антибіотиків під час коронавірусного захворювання. Медик зазначив, що показанням для прийому препарату є виявлення бактеріальної інфекції. Вірусна інфекція антибіотиками не лікується. Крім того, перед тим, як розпочинати прийом таких препаратів, необхідна консультація та рекомендація спеціаліста.

Раніше повідомлялося, що будь-які ліки, які ми приймаємо для боротьби з різними хворобами, мають свої протипоказання та побічні ефекти. Особливу увагу медики надають використанню антибіотиків, які, як відомо, не можна змішувати із алкоголем. Причини такої заборони – у матеріалі видання "Коментарі".