Лікар розповів, чи потрібно колоти антибіотики під час коронавірусу, якщо ви не госпіталізовані

Антибіотики у таблетках також демонструють хорошу ефективність

Головний лікар одного з медичних центрів Львова Тарас Жиравецький висловив думку, що під час інфікування коронавірусом колоти антибіотик внутрішньом'язово, якщо ви не госпіталізовані, не потрібно. Про це лікар повідомив на своєму YouTube-каналі.

"Чи потрібно колоти антибіотик внутрішньом'язово під час ковіду? Ні, не потрібно. Якщо у вас тяжкий стан, вам необхідна госпіталізація та колоти антибактеріальні препарати внутрішньовенно", - зазначив фахівець.

Жиравецький додав, що антибіотики у таблетках також демонструють хорошу ефективність. При цьому, якщо під час прийому таблетованих антибактеріальних препаратів стан не покращується, тоді необхідно звертатися до стаціонару, де ви будете отримувати антибіотики внутрішньовенно.

"Якщо в цьому буде потреба", – додав лікар.

Нагадаємо, що раніше Тарас Жиравецький повідомляв , що не можна вважати, що південноафриканська мутація COVID-19 "Омікрон" - легка застуда, яка переноситься як ГРВІ. За словами лікаря, цей варіант коронавірусу також небезпечний і може вражати легені. Він зазначив, що наявність температури тіла протягом тривалого часу (яка не знижується) може свідчити про тяжкий перебіг інфекції.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що у Всесвітній організації охорони здоров'я заявили , що до закінчення коронавірусної пандемії ще далеко, оскільки у світі з'являтимуться інші мутації, що спричинятимуть побоювання медичної спільноти.

Читайте також: Як не сплутати коронавірус з алергією: що між ними спільного і чим вони відрізняються.