20 кращих природних антибіотиків

Лікарські аптечні антибіотики, які, крім позитивної дії, викликають небажані побічні ефекти, іноді можна замінити природними антибіотиками

У пік ГРВІ медики акцентують увагу на тому, що бездумне використання антибіотиків призводить до важкого перебігу респіраторних захворювань. При цьому підвищити захисні функції організму можна за допомогою природних антибіотиків.

До них відносяться: базилік, брусниця, лохина, гірчиця, гранат, грейпфрут, імбир, калина червона, капуста, журавлина, кориця, червоне і біле сухе вино, лимон, цибуля, малина, мед і прополіс, обліпиха, редька, хрін, чорна смородина, часник, - всі вони мають антибактеріальний ефект і ефективно використовуються як в народній, так і в офіційній медицині. Вживання цих продуктів в щоденному раціоні допоможе підвищити імунітет і впорається зі збудниками респіраторних захворювань, а також вирішать проблему зимового авітамінозу.

Раніше видання "Коментарі" писали, що медики назвали перелік продуктів, а яких варто забути на деякий час після прийому антибіотиків. Ці продукти сприяють виникненню болів в животі, нудоті і навіть порушення ритму серця. Алкоголь, грейпфрут, дріжджі і цукор - саме це, на думку фахівців, небажано вживати в їжу кілька днів після курсу лікування антибіотиками, так як дані продукти заважають правильному засвоєнню препаратів. Надалі виникають неприємні симптоми. Медики стверджують, що прийом антибіотиків може спровокувати кандидоз (різновид грибкової інфекції), а солодощі та випічка якраз-таки сприяють посиленню хвороби. Щоб нейтралізувати побічні ефекти, потрібно вдатися до допомоги прибутків. Щоб подбати про шлунково-кишковому тракті, фахівці радять вживати квашену капусту, каші з цільного зерна, свіжі овочі, фрукти, ягоди обліпихи і натуральні йогурти.