Яку воду необхідно пити для зниження тиску

Ця вода також покращує обмін речовин

Багато людей скаржаться на гіпертонію - підвищений тиск, який може виникнути з різних причин. Якщо проблема турбує часто, тоді краще звернутися до лікаря, якщо ж тиск підіймається періодично, то нормалізувати його допоможе кокосова вода.

Дослідники з Гарвардської медичної школи заявили, що знизити артеріальний тиск може дієта, збагачена калієм. Продукти, які містять цей елемент, допомагають нейтралізувати негативний вплив солі, яка затримує рідину в організмі. Калій виводить надлишки води з нирок, відновлюючи баланс натрію.

Фахівці рекомендують вживати кокосову воду, тому що в ній високий зміст калію. Також вона покращує обмін речовин, очищає організм від шлаків і токсинів, а ще благотворно впливає на серцево-судинну систему.

Лікарі цінують кокосову воду за її вміння стабілізувати рівень цукру в крові та стабілізацію роботу щитовидної залози.

Але кокосова вода, як будь-який продукт, може викликати індивідуальну непереносимість і алергічну реакцію. Це рідкість, але варто мати на увазі.

Крім цього, вчені радять боротися з гіпертонією за допомогою фізичних вправ. Приділяйте активності хоча б по 30 хвилин в день і незабаром помітите позитивний результат.

Нагадаємо, що турецькі дослідники назвали кілька способів, які допомагають знизити артеріальний тиск без застосування лікарських засобів. І в першу чергу, лікарі рекомендують скоротити споживання солі та збільшити споживання білка в раціоні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що фахівець Сьюзан Ченг розповіла про те, що "жіноча" норма артеріального тиску відрізняється від чоловічої. Детальніше читайте в нашому матеріалі.