Які тривожні симптоми вказують на виразку шлунка

Найбільш ранні симптоми виразки легко пропустити

Багато людей страждають від виразкової хвороби шлунка, яка може розвинутися до небезпечної стадії, якщо її не лікувати й ігнорувати симптоми. Так, що не варто ризикувати своїм здоров'ям. Які симптоми вказують на те, що пора звернутися до гастроентеролога?

Біль у верхній частині живота

Перший класичний симптом виразки шлунка - гостра, ниючий біль у верхній частині живота, яка, як правило, виникає після їжі або під час прийому їжа. У таких випадках не затягуйте і зверніться до лікаря, тому що знеболюючими засобами ви виразкову хворобу не вилікуєте.

Нудота

Цей симптом також вказують на те, що з вашим шлунком не все гаразд. Якщо почуття нудоти почало з'являтися регулярно і в основному після їжі, тоді ймовірність розвитку виразки досить висока.

Дефекація з кров'ю

Цей симптом може вказувати і на інші захворювання, наприклад, на геморой, анальні тріщини і навіть рак, але якщо він супроводжується болем у верхній частині живота і нудотою, то швидше за все мова йде про виразку.

Здуття живота

Метеоризм може бути симптомом різних порушень шлунково-кишкового тракту, але, якщо здуття живота виникає разом з больовими відчуттями і нудотою, тоді існує високий ризик того, що у вас розвивається виразкова хвороба.

Незрозуміла блювота

Якщо вас турбує блювота, яка не пов'язана з харчовим отруєнням, тоді це тривожний симптом, який вказує на виразку. Негайно варто звернутися до лікаря, якщо при блювоті ви помітили кров.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти відновлюють слизову шлунка.