Які продукти викликають запальні процеси

Вчені з'ясували, вживання яких продуктів варто обмежити, тому що вони викликають запальні процеси в організмі

Правильне харчування - основа здоров'я, але є певні групи продуктів, зловживання якими може викликати запальні процеси в організмі й спровокувати розвиток захворювань. Про що йде мова?

Вчені проаналізували дані понад 210 тисяч осіб, які взяли участь в дослідженні, проведеному з 1986 по 2018 рік. Добровольці раз в 4 роки заповнювали анкету, де відповідали на питання, які стосуються свого раціону. Експерти виявили, що режим харчування, який складається з червоного м'яса, оброблених продуктів, цукру, рафінованого зерна, підвищував ризик серцевих захворювань майже на 50%, а ризик інсультів - на 28%. Виявилося, що ці продукти викликають запальні процеси, які "б'ють" по серцево-судинній системі.

"Наше дослідження одне з перших пов'язує дієтичний запальний індекс з довгостроковим ризиком серцево-судинних захворювань", - зазначив один з авторів проекту.

Фахівці рекомендують обмежити в раціоні ці продукти й звернути увагу на овочі та фрукти, в складі яких багато клітковини та антиоксидантних речовин: листові овочі (капуста, шпинат, рукола), жовті овочі (гарбуз, морква), чай, волоські горіхи й т.д.

Нагадаємо, що температура, біль і набряк - основні прояви практично будь-яких запалень - говорять про те, що ваша імунна система чинить лютий опір інфекції. Але все не так просто, щоб подолати запальний процес, необхідно додати у свій раціон кілька продуктів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що, якщо ваше самопочуття погіршилося, зверніть увагу на сигнали, які посилає організм. Лікарі визначили кілька ознак, що вказують на наявність запального процесу.