Як відрізнити грип від коронавірусу: відповідь лікаря

Інфекції мають схожі симптоми, але їх можна відрізнити

Медики заявляють, що симптоми грипу і коронавирусної інфекції досить схожі, але у грипу короткий інкубаційний період. Про це в своєму інтерв'ю розповіла Алла Мироненко, доктор медичних наук, професор. Про це пише видання "Факти".

Згідно зі словами експерта, людина, яка вранці заразилася грипом, вже до вечора відчуває, що занедужала. Тому як швидкий розвиток хвороби є характерним для грипу. У випадку з COVID-19 розвиток відбувається не так швидко, навпаки, часто він може бути млявим.

У процесі перебігу коронавірусу може також виникнути бактеріальне ускладнення, діарея (таким чином організм позбавляється від токсинів).

А через інтоксикацію найбільше дістається печінці, оскільки порушуються обмінні процеси, підвищується вироблення токсинів. Те, в якій формі людина перехворіє коронавірусом, залежить від імунітету, віку та інших індивідуальних особливостей організму.

"Як людина перехворіє COVID-19, залежить від віку, наявності хронічної патології і реакції імунітету на кількість вірусу, що потрапив в організм", - резюмувала фахівець.
Обома вірусними інфекціями можна заразитися одночасно і тоді існує ризик важкого ураження легень, складного перебігу хвороби і навіть смерті.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому потрібно приймати вітамін С і цинк при коронавірусі. Експерти стверджують, що в боротьбі з коронавірусом головну роль грає імунітет. Саме з цієї причини багатьом пацієнтам прописують пити вітаміни С і D, а також цинк.
Імунолог і алерголог Тетяна Бондаренко в своєму інтерв'ю для видання "Факти" розповіла, чому так важливо приймати ці вітаміни під час лікування вірусних хвороб.
Перше, що потрібно зробити - визначити правильне їх дозування. Це повинен зробити лікар, після того, як пацієнт здасть необхідні аналізи.