Як покращити сон: відповідає експерт

Багато людей перед сном гортають стрічки своїх соцмереж на смартфонах і планшетах, що порушує їх графік сну

Сон необхідний нашому організму для того, щоб відновлювати витрачену енергію і продуктивно прожити наступний день. Про те, як покращити свій сон, розповідає дієтолог Пуджа Шарма. Про це пише видання wworld.

Експерт каже про те, що по вашому стану вранці можна визначити, наскільки добре ви спали. Якщо, ледве прокинувшись, ви відчуваєте занепад сил і слабкість, то варто внести в свій щоденний розпорядок певні зміни.

Дієтолог радить максимально знизити вживання кави, особливо за кілька годин до сну. Тому що кофеїн є джерелом енергії, і може позбавити сну на тривалий час. Хорошою заміною кави може стати ромашковий або м'ятний чай. Науково доведено, що чашка трав'яного чаю перед сном, сприяє розслабленню тіла і розуму. А після насиченого дня - це саме те, що потрібно.

Також краще відмовитися від жирних і важких продуктів на вечерю. Це може викликати проблеми з травленням, відклавши сон на кілька годин пізніше задуманого. Краще віддати перевагу легким стравам, і утримуватися від їжі за 3-4 години до сну.

Безпосередньо перед сном можна собі дозволити склянку теплого молока з медом. Вчені стверджують, що поєднання цих продуктів має заспокійливий ефект і покращує сон.

Готуючись до сну, вимкніть гаджети і телевізор, щоб ваше тіло дійсно змогло отримати необхідний відпочинок. Спеціаліст рекомендує спати не менше 7 годин кожен день. Тому що дефіцит сну ніяк не можна компенсувати на вихідних.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зменшити шкоду від ранкової чашки кави.