Як починати день, щоб бути продуктивнішим

Експерти розповіли, з яких звичок потрібно починати свій ранок, щоб день був продуктивним

Новий день - це нові можливості, думки, ідеї, тому починайте свій ранок правильно, щоб день вийшов максимально продуктивним. Але як це зробити?

Прокидайтеся раніше

Якщо точніше - близько 5 ранку. Так, рано, але так ви застанете час, коли мозок найкраще готовий до аналізу і прийняття рішень: з 6 до 9 ранку. Але і лягати потрібно раніше. У плані продуктивності ви нічого не втратите, адже вже після 9 вечора мозок не хоче інтенсивно працювати, організм готується до сну.

Не заходьте в соціальні мережі

Саме якраз з тієї причини, що на початку нового дня мозок вільний для вирішення важливих завдань і пошуку ідей. А соціальні мережі не тільки забирають це важливий час, а й гальмують процес пробудження.

Прокидайтеся плавно

Це забезпечить додаткові гормони радості. Не потрібно підхоплюватися з ліжка і бігти в ванну.

Робіть зарядку

Або грайте зі своїм собакою на майданчику, займайтеся в тренажерному залі, бігайте на свіжому повітрі й т. д. Будь-яка фізична активність допоможе запустити роботу мозку і всього організму, підвищить настрій і кількість енергії, якої вистачить на весь день.

Готуйте здоровий сніданок

Правильне харчування на 20% підвищує продуктивність, а саме сніданок - ще й денну концентрацію уваги.

Найскладніші завдання ставте собі на період з 9 до 11 ранку

Це час піку активності мозку. Після 12 вона поступово знижується.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от 103.BY | Здоровье | Врачи (@103_by)

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, дієтологи рекомендують снідати через годину після пробудження, тому що тоді він допомагає налагодити травлення, заряджає енергією і покращує настрій. Але багато людей не відчувають вранці почуття голоду. Експерти розповіли, на які проблеми це може вказувати.