Як очистити легені від нікотину: фахівці поділилися дієвими порадами

Для покращення самопочуття недостатньо буде просто кинути палити. Вам необхідно самостійно допомогти своєму організму відновитись.

Усім відомо, що куріння вбиває. Однак навіть після того, як ви відмовитеся від цієї згубної звички, ваші легені та організм в цілому продовжать страждати від шкідливих речовин, що скупчилися в дихальній системі.

У процесі вдихання сигаретного диму людина значно ушкоджує слизову оболонку своїх дихальних шляхів. Саме тому у затятих курців дрібні бронхи закупорюються, легені темніють і наповнюються слизом, дихання утруднюється, з'являється хронічний кашель, задишка та хрипи. Також не варто забувати про те, що в сигаретному димі міститься величезна кількість шкідливих речовин, які накопичуються в організмі та провокують розвиток різноманітних серйозних захворювань. Вчені встановили, що близько 80% курців (стаж - більше 5 років) мають захворювання, яке називається "бронхітом курця", а також деформовані бронхи.

На щастя, сьогодні багато курців добровільно відмовляються від цієї згубної звички, обирають здоровий спосіб життя і очікують, що їм одразу полегшує, а всі недуги зникнуть самі собою. Однак не варто забувати про те, що ви вже значно пошкодили свою дихальну систему та сприяли накопиченню в ній великої кількості шкідливих речовин. На повне відновлення та очищення організму у вас піде чимало часу, проте прискорити процес допоможуть поради фахівців.

Як ефективно та швидко очистити легені від нікотину.

Щоб якнайшвидше позбутися шкідливих речовин в організмі, рекомендуємо вам прислухатися до наступних рекомендацій:

- займайтеся дихальною гімнастикою;

- щодня гуляйте на свіжому повітрі;

- регулярно відвідуйте лазню;

- робіть інгаляції з додаванням ефірних олій чи трав'яних зборів. Ідеально підійдуть склади в яких є хвоя, ялиця, м'ята, ромашка, полин, кедр і липа.

- займайтеся спортом (фізичні навантаження мають бути помірними);

- включіть у свій раціон правильні продукти, які містять фітонциди.

Продукти, які допомагають виводити з організму нікотин

Фахівці радять включити до свого щоденного раціону такі продукти:

- цибуля та часник. Саме в них містяться фітонциди, які запобігають появі інфекцій, бактерій та застудних захворювань.

- грейпфрути та апельсини. Ці цитрусові є потужними джерелами антиоксидантів, корисних мінералів і вітамінів. Рекомендується з'їдати один фрукт на день.

- імбир. Його можна додавати в чай, холодні напої та різноманітні страви. Імбир відмінно виводить смоли та токсини, а також полегшує процес дихання.

- солодка кукурудза. Цей продукт багатий на потужний антиоксидант під назвою бета-криптоксантин, який запобігає розвитку раку легень.

- продукти багаті на селен: насіння, крупи, цільнозерновий хліб, сир, яйця, риба та морепродукти.

- чай та настоянки з хвоєю. Рекомендується для цього використовувати молоді соснові голки.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні планету накриє потужна магнітна буря. Очікується, що вже 5 листопада потужний потік сонячного вітру зіткнеться з магнітним полем Землі.