Вчені розповіли, як розпізнати хворобу Паркінсона на ранніх стадіях

Захворювання головного мозку, яке з часом знижує якість життя

Сильне тремтіння, проблеми з пересуванням, координацією і рівновагою - це головні ознаки хвороби Паркінсона. Таке трапляється через те, що частина мозку, яка відповідає за пересування, починає втрачати нервові клітини. Про це пише видання glavred.

Фахівці з Національної Служби охорони здоров'я Великобританії визначили основні симптоми, які можуть передувати цьому захворюванню на ранніх стадіях.

Тремтіння в руках або тремор - явний симптом, який проявляється навіть тоді, коли рука в розслабленому стані.

Очевидна сповільненість в ходьбі або елементарних діях теж може виявитися тривожним знаком. Коли щоденні справи даються набагато важче, а хода нагадує човгання, з маленькими кроками - це один з головних ознак хвороби Паркінсона. Якщо в м'язах з'являється напруга або жорсткість, то це може привести до неприємних м'язових спазмів і ускладнити пересування.

Також хвороба Паркінсона призводить ще й до швидкого почуття насичення під час трапези, нудоти, здуття живота, втрати ваги і поганого апетиту.

Доктор Едвард Вулпоу, невролог з Гарвардської лікарні Маунт-Оберн в Кембриджі, радить людям, які зіткнулися з цією проблемою, не здаватися і працювати над зміцненням м'язів, рівноваги і терплячості. Тому що вони ще точно знадобляться, впевнений він.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, названо найбільш ранній ознака хвороби Альцгеймера.