Три види чаю, які допоможуть схуднути

Кожен з них має свої індивідуальні властивості, від зниження рівня гормонів голоду до збільшення спалюваних калорій

Американські дієтологи впевнені, що чай може бути найздоровішим напоєм на планеті. Безліч досліджень доводять, що чай може знижувати ризик розвитку раку, серцево-судинних захворювань, а також стати дієвим засобом для зниження ваги. Експерти назвали три види чаю, які допоможуть схуднути.

Зелений чай

Перш ніж почати тренування, скористайтеся перевагами фізичних вправ для спалювання жиру, випивши чашку зеленого чаю. У недавньому 12-тижневому дослідженні, учасники якого поєднували щоденну звичку пити 3-4 чашки зеленого чаю щодня з 25-хвилинним тренуванням, втратили в середньому на два кілограми більше, ніж ті, хто не пив чай.

Чай улун

Це легкий квітковий чай, який, як і зелений чай, багатий катехінами, які сприяють зниженню ваги за рахунок підвищення здатності вашого організму засвоювати ліпіди (жири). Дослідження, опубліковане в Китайському журналі інтегративної медицини, показало, що учасники, які регулярно пили чай улун, втратили близько трьох кілограмів протягом шеститижневого періоду.

Чай з лимоном

Цей чай може допомогти боротися зі здуттям живота завдяки вмісту D-лимонелу. Антиоксидантна сполука, яка міститься в олії цедри цитрусових, із давніх часів використовувалася через її сечогінний ефект. Але до недавнього часу не було наукових відкриттів, що підтверджують ці твердження. Дослідження на тваринах, опубліковане в Європейському журналі фармакології, підтвердило, що D-лимонен надає терапевтичну дію на метаболічні порушення у мишей з ожирінням, викликаними дієтою з високим вмістом жирів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що куріння перед сном викликає безсоння.