Три ознаки, які вказують на підвищений холестерин

З віком особливо важливо контролювати рівень холестерину

Холестерин є життєво необхідною речовиною в організмі людини, але його підвищений рівень може привести до серйозних проблем. Якщо ви помітили ці ознаки, значить варто здати аналізи та проконсультуватися з лікарем.

Стенокардія

Цей симптом є одним із різновидів ішемічної хвороби серця. Його можна виявити на ЕКГ або при обстеженні у лікаря. Стенокардія проявляється болями в грудній клітці та сильною задишкою навіть при мінімальному фізичному навантаженні. Уже цей симптом може говорити про небезпеки, тому, що при підвищеному холестерині стенокардія може проявлятися особливо сильно і доставляти людині дискомфорт.

Болі в ногах

Холестерин вражає судини повністю всього тіла. Найбільшої шкоди отримують ноги. Якщо ви звернете увагу на болі в ногах, то зможете провести паралель між болем і холестерином. Як правило, неприємні відчуття виникають навіть при невеликих фізичних навантаженнях, наприклад, ходьбі.

Біль у грудях

Постійні болі в грудях - ознака ураження судин. Регулярні болі в грудях вказують на ураження судин. Однак іноді це може бути проявом невралгії. Щоб відрізнити ці симптоми, необхідно зрозуміти, в який момент ви відчуваєте неприємні відчуття. Як правило, невралгія проявляється при вдиху і видиху, але є випадки, коли людина знаходиться в одному положенні й відчуває біль в грудях.

Нагадаємо, вчені назвали рослину, яка очищає кров від "поганого" холестерину, тим самим запобігаючи серцевим проблемам.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кардіолог Анна Володимирівна розповіла, як знизити "шкідливий" холестерин без ліків.