Топ трав для зміцнення волосся

Правильно підібрані трави для волосся допоможуть допоможуть забезпечити ефективний і натуральний догляд, про який локони могли тільки мріяти

Застосування трав здавна використовувалося красунями для зміцнення і стимуляції росту волосся. Ось найефективніші трави, завдяки яким волосся стане розкішними Алое. Листки рослини здатні відновити посічені пасма.

Аїр, корінь лепехи покращує ріст волосся. Таким же ефектом володіє низка і базилік. З жирними волоссям допоможуть впорається береза, горобина і липа - вони знімають надмірну сальність шкіри голови. Таким же ефектом володіють лопух, звіробій, м'ята і подорожник.

Від лупи допоможуть позбутися дуб і конвалія - їх відвар усуває лупу за пару тижнів. Оздоровити та зміцнити ламке волосся можна завдяки звіробою, лаврового листа і безсмертника. Кропива покращує циркуляцію крові і стимулює ріст волосся. Ромашка заспокоює роздратовану шкіру голови і володіє освітлюючим ефектом.

Нагадаємо, і Відомо, що у наших волосся є кілька фаз росту: спочатку їм необхідно близько 5 років, щоб сформуватися в фолікулі і вирости. Потім настає другий етап: ріст припиняється і волосся починає випадати. Після цього фолікулу потрібна перерва, перш ніж весь цей процес почнеться заново. Нещодавно фахівці виявили, що довговічність волосся тісно пов'язана з дегидротестостероном (ДГТ) - потужним статевим гормоном.

З віком він перетворюється в дегидротестостерон, який здатний змінити білковий склад і безповоротно вплинути на процес росту волосся. Це не дозволяє фолікулів піти на другий або третій коло життєвого циклу - ось чому багато чоловіків страждають облисінням. Також вчені поділилися, що на тілі людина втрачає волосся не рідше, ніж на голові. Хоча може здатися, що це зовсім не так.