Стоматолог розповіла, коли категорично не можна чистити зуби

Щоденний ритуал чищення зубів необхідний для збереження здоров'я зубів і порожнини рота

Чищення зубів - це те, що люди роблять кожен день, але є кілька важливих порад, про які слід пам'ятати. За словами лікаря Ханни Кінселли з Kiln Lane Dental, чистити зуби відразу після їжі ризиковано, і ось чому. Щоденний ритуал чищення зубів необхідний для збереження здоров'я зубів і порожнини рота. Це дозволяє запобігти появі нальоту - плівки бактерій, яка покриває ваші зуби, якщо ви не чистите їх належним чином. Нарощування зубного нальоту сприяє захворюванню ясен і карієсу, пише Daily Express.

"Багато людей чистять зуби відразу після їжі, тому що вони вважають, що важливо швидко позбутися від їжі", - сказала стоматологиня Ханна Кінселли з Kiln Lane Dental (Великобританія).

Однак, за словами лікарки Кінселли, насправді це може принести більше шкоди, ніж користі. Це пов'язано з тим, що чистка зубів відразу після їжі може пошкодити ніжну зубну емаль.

Емаль - це речовина, яка покриває кожен зуб і забезпечує міцний зовнішній шар. Це найважливіший захист від карієсу. За словами Кінселли, перед чищенням зубів краще почекати не менше пів години після їди, особливо після вживання кислої їжі.

"Це пов'язано з тим, що продукти, що містять лимонну кислоту, можуть на деякий час пом'якшити зубну емаль, а чистка зубів занадто скоро після їжі може привести до пошкодження емалі, поки вона слабка", - відзначає вона.

Також нагадаємо, що чистити зуби не потрібно понад два раз в день.

Як повідомляли раніше багато людей несерйозно ставляться до гігієни своєї ротової порожнини, вважаючи, що карієс - це лише маленька неприємність, через яку, в гіршому випадку, можна залишитися без зуба. Але все далеко не так. Стоматолог Назелі Ктянц пояснила, чим небезпечні для здоров'я невилікувані зуби.