Солодка любов: як шоколад впливає на шкіру

Який шоколад корисний для організму

Протягом багатьох років існувала думка, що шоколад та інші солодощі шкідливі для шкіри - вони призводять до появи прищів та інші проблем. Портал “Коментарі” повідомляє, чи завдає шоколад шкоди організму.

Шоколад може і завдати шкоди, і, навпаки, вилікувати - залежно від того, який шоколад обирати. На думку експертів, деякі види шоколаду дійсно приносять користь шкірі, завдяки антиоксидантній дії.

Так, молочний шоколад, у якому багато цукру та молочних продуктів, швидше зашкодить, ніж допоможе. Темний шоколад може бути корисним, якщо в ньому міститься висока концентрація какао-бобів. Часто бренди вказують відсоток какао в чорному шоколаді на упаковці, що спрощує вибір.

Шоколад із високим вмістом какао містить флавоноїди. Вони мають антиоксидантний потенціал, який допомагає захистити шкіру від пошкоджень, спричинених сонцем і вільними радикалами.

Яку користь для організму можна отримати, вживаючи саме темний шоколад? Продукт із високим вмістом какао може покращити кровообіг, зовнішній вигляд шкіри. Він допомагає зберегти шкіру зволоженою і бореться з ознаками старіння. Дослідження показали, що темний шоколад має властивості проти виникнення прищів. Однак цього не можна сказати про молочний шоколад.

А ось властивості шоколаду, як афродизіаку не доведені, однак навіть один шматок солодощі може покращити настрій та втамувати біль.

Попри позитивну дію шоколаду, його не варто вживати надто багато, адже велика кількість навіть темного продукту може призвести до зворотних наслідків. Однак, якщо хочеться солоденького, варто віддати перевагу саме темному шоколаду.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, які продукти допомагають покращити стан волосся.