Що трапиться з тілом, якщо робити 30 віджимань щодня — ефект вражає
Щоденні віджимання залишаються безпечними та корисними за умови правильного виконання.
Віджимання — це одна з найпростіших, але водночас дуже результативних вправ для всього тіла. Сайт Lose it розглядає, як регулярне виконання 30 віджимань щодня впливає на організм.
Чи безпечно щодня робити 30 віджимань?
Для максимального ефекту тренування слід урізноманітнювати, але за правильної техніки віджимання щодня залишаються ефективними та безпечними.
Як правильно виконувати віджимання:
· Розташуйте руки на ширині плечей, тримайте тіло рівно — стегна, голову та п’яти на одній лінії. Залучайте м’язи преса та сідниць.
· Зігніть лікті під кутом близько 45 градусів до корпусу, не розводячи їх в сторони, і повільно опускайтеся до підлоги.
· Під час опускання зведіть лопатки разом.
· Тримайте корпус напруженим і прямим, коли опускаєтеся і піднімаєтеся.
Переваги віджимань:
· Зміцнення верхньої частини тіла. Віджимання задіюють не лише біцепси і трицепси, а й плечі й грудні м’язи. Регулярно виконуючи 30 віджимань, ви зробите руки міцнішими і більш рельєфними.
· Покращення стабільності корпусу. Віджимання активують прес, косі м’язи живота і нижню частину спини, що допомагає утримувати правильне положення хребта і таза.
· Виправлення постави. Зміцнення м’язів, які прикріплені до ключиці, особливо великого грудного м’яза, допомагає боротися із сутулістю.
Як безпечно робити віджимання щодня:
· Якщо вам важко зробити 30 віджимань за один раз, розділіть їх на кілька підходів по 10-15 разів. Щоб знизити навантаження, спробуйте віджимання з колін або від стіни чи лавки.
· Не забувайте про легку розтяжку після тренування, і якщо відчуваєте біль у плечах або зап’ястях, зробіть паузу та перевірте правильність техніки.
· Головне — підтримувати правильну поставу, краще робити менше повторень, але якісно, ніж робити 30 віджимань з неправильною формою.
Як вже писали "Коментарі", не всі полюбляють домашні супи, і це цілком нормально — щоденне вживання першої страви не є обов’язковим. З точки зору харчової цінності, головне — це збалансований раціон, у якому присутні білки (м’ясо, риба, бобові, яйця), клітковина (овочі та фрукти), корисні жири (горіхи, олії, авокадо) та складні вуглеводи (крупи, цільнозернові продукти). Якщо суп вам не до смаку — його сміливо можна замінити салатом, гарніром чи повноцінною другою стравою.