Розкрито ще один несподіваний спосіб продовжити життя

Вчені визначили сприятливий вплив співу на організм людини

Вченим з Єльського університету вдалося розкрити ще один спосіб, як продовжити життя людини, і він виявився досить несподіваним.

Британські дослідники прийшли до висновку, що спів сприятливо впливає на здоров'я людини, а також сприяє поліпшенню фізичного та психічного стану. Виходячи з цього вчені зробили заяву, що заняття співом може продовжувати життя людини.

Дослідники також відзначили, що спів значно знижує ризик розвитку деменції (набутого слабоумства) і хвороби Альцгеймера в зрілому віці. Більш того, вчені підкреслили позитивний вплив заняття на мозок людини, так як в процесі співу туди надходить великий обсяг кисню. Завдяки цьому виду діяльності можна також знизити кров'яний тиск, а також уникнути депресивних станів.

У момент, коли людина виконує улюблені пісні, в організмі виділяються "гормони радості" - ендорфіни. Вони сприяють поліпшенню настрою і люди відчувають себе щасливішими. При цьому, вам не обов'язково володіти вокальними здібностями або спеціально навчатися співу. Будь-яке виконання пісень впливає на стан організму.

Нагадаємо, що раніше вчені довели особливу небезпеку коронавірусу для мозку. Дослідникам з Вашингтонського університету вдалося довести, що патогенні білки коронавірусного захворювання здатні впливати на мозок, викликаючи потенційно смертельні порушення в роботі нервової системи.

Видання "Коментарі" також повідомляло про те, що нова терапія онкологічних захворювань продовжила життя пацієнтів вдвічі: Вчені знайшли ефективний спосіб боротися з раком печінки.