Прості звички, які збережуть здоров'я вашого серця

Зберігати здоров'я серця вкрай важливо, тому що серце - головний орган, функціонування якого залежить від правильного харчування і фізичної підготовки

Здорове серце просто необхідно кожній людині для довгого і комфортного життя. Консультант по кардіо-торакальній хірургії в лікарні Фортіс Маніш Хіндуджа розповів, які нескладні щоденні дії допоможуть подбати про найголовніший орган в нашому тілі.

Звичайно ж, правильне харчування є запорукою здорового серця, а значить і щасливого життя. Так, фахівець рекомендує їсти більше зелені, овочів, фруктів. Також він додав, що важливо випивати денну норму води.

Щоденний розпорядок дня не тільки спростить вам життя, але і позитивно позначиться на вашому здоров'ї. Тому що прокидаючись і засинаючи в один і той же час, ви отримуєте якісний сон, від якого, відповідно, залежить здоров'я вашого серця.

Експерт упевнений в тому, що не потрібно припиняти спілкуватися в віртуальному форматі, адже повна самоізоляція може викликати депресію у людини. А розмова з близьким другом чи родичем (нехай навіть онлайн) допоможе зберігати позитивний настрій, оберігаючи ваше серце від стресів.

Кинути палити і вживати алкоголь - це те, що підвладне тільки вам. А якщо ви хочете зберегти здоров'я серця, то від цих згубних звичок краще відмовитися. Маніш стверджує, що куріння призводить до закупорки артерій, а часте вживання спиртних напоїв знижує імунітет і підвищує схильність до інфекцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, звички, які руйнують серце.