Офтальмолог розповів, як зупинити погіршення зору

Більшість проблем із зором можуть передаватися від близьких родичів

Проблеми із зором можуть передаватися у спадок, але швидше за все, справа в регулярній роботі з комп'ютером, переглядом телевізора і постійним клацанням смартфона перед сном. Всі ці фактори впливають на здоров'я наших очей, і не завжди в кращу сторону. Сергій Чуб, який працює офтальмологом в клініці мікрохірургії ока, розповів, як можна зупинити погіршення зору, передає видання panno4ka.

Лікар каже про те, що проблема поганого зору починає проявлятися приблизно в 6-7 класі. І якщо є члени сім'ї, які носять окуляри або лінзи, то висока ймовірність отримати це у спадок. Також він додає, що у більшості людей є міопія, яка теж передається генетично.

Міопія, що представляє собою короткозорість, може розвиватися через декілька факторів. Сергій відносить сюди часте сидіння за комп'ютером і використання інших сучасних гаджетів. Щоб не погіршувати ситуацію, фахівець радить займатися профілактикою з самого раннього віку. Потрібно давати своїм очам відпочинок: частіше гуляти на свіжому повітрі, робити спеціальні вправи для очей і давати собі регулярні перерви при роботі з технікою.

Якщо проблеми із зором є у маленьких дітей, то корисно буде обмежити час, проведений за комп'ютером або перед телевізором. Також експерт рекомендує вчасно ходити до окуліста, щоб почати профілактику ще на початкових стадіях. В юному віці ефективно допомагають фізіотерапевтичні процедури, а в більш зрілому - лазерна корекція.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому через масок погіршується гігієна зубів і як це виправити.