Названо звички, які послаблюють імунітет

На які звички варто звернути увагу, щоб не шкодити імунній системі

Імунна система людини покликана захищати організм від вірусів і бактерій, які провокують появу різних захворювань. На імунну систему впливає багато чинників, але послабити імунітет можуть і деякі звички людини, на які слід звернути особливу увагу, пишуть "Новини Ю".

Вживання алкоголю

Надмірне вживання спиртних напоїв послаблює імунітет, що підтверджують багато досліджень. У Національному центрі біотехнологічної інформації відзначили, що алкоголь не тільки погіршує здатність організму захищатися від зовнішніх інфекцій, а й призводить до системного запалення й ушкодження деяких органів.

Недостача сну

Дослідження свідчать про те, що люди, які не досипають, мають велику ймовірність підхопити вірус після контакту з хворою людиною. Крім того, недолік сну впливає і на швидкість одужання. За даними фахівців клініки Майо, тривале недосипання збільшує ризик ожиріння, діабету і захворювань серцево-судинної системи.

Стрес

Через постійний стрес в організмі виробляється більше гормону кортизолу, який негативно впливає на імунну систему. В Американському онкологічному співтоваристві вважають, що люди, які перебувають в постійному стресі, більш схильні до вірусних інфекцій, а також застуд.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що захоплення солоною їжею не проходить безслідно для організму, і в першу чергу, це негативно відбивається на серцево-судинній системі. Але нещодавнє дослідження вчених із Німеччини довело, що сіль здатна пригнічувати імунітет. Кілька років тому експерти встановили, що підвищений рівень солі в крові негативно відбивається на функції моноцитів.