Названо рецепт ідеального коктейля від похмілля

Поєднання цих продуктів допоможе вам набагато легше пережити наслідки від гучної алкогольної вечірки

Це не вигадка, бо він дійсно існує. І за це треба сказати "дякую" індійським вченим з Інституту хімічної технології в Мумбаї, які не припиняли пошук того самого ідеального засобу від похмілля. Їхня праця не була марною: вони знайшли певні продукти, які допоможуть людині побороти цей нелегкий стан.

Відомо, що ступінь сп'яніння залежить від того, що пила людина, генетичні особливості її організму і швидкість розщеплення алкоголю. Доктор Шраддха Шрінівасан перерахував "рятувальні" інгредієнти: лайм, груша, кокосове молоко, огірки, сир і помідори.

Не дивуйтеся, всі ці продукти потрібно змішати, щоб отримати бажаний результат. Щоб зберегти прийнятні смакові якості, потрібно дотримуватися правильної рецептури. А саме: 65 відсотків груші, 25 відсотків лайма і 10 відсотків кокосового молока. Також потужними засобами проти похмілля є імбир, какао, фініки, знежирені вершки (пахта) і пшениця.

А ось які продукти не слід вживати в стані похмілля, так це арахіс, кукурудза, перець, кмин, кориця, молоко, яйця, мускатний горіх, кава і вітамін С.

Нейтральними для похмілля вчені вважають аґрус, часник, коріандр і чорний виноград.

Також видання "Коментарі" розповість, вчені назвали алкоголь, який захищає мозок від хвороб.