Найкраща мотивація: наскільки здорові звички продовжують життя

Корисні звички для довголіття і здорового життя

Учені з Гарвардської школи громадської охорони здоров'я вирішили з'ясувати, наскільки здорові і корисні звички продовжують наше життя. Для цього вони вивчили докладні дані понад 100 тисяч людей, передає видання lux.

Після детального аналізу вони прийшли до висновку, що жінки, які знаходять час для регулярних фізичних навантажень і правильно харчуються, насолоджуються повноцінним життям до 84 років. У чоловіків же цей термін виявився трохи меншим - 81.

Фахівці розповідають, що якщо чоловік буде дотримуватися корисних звичок, то є велика ймовірність того, що його життя триватиме як мінімум на 7,5 років довше. А жінки завдяки здоровому способу життя можуть прожити на 10 років більше без хронічних захворювань.

Коли експерти говорять про здорові звички, то під цим вони мають на увазі:

• відмову від куріння

• нормальний індекс маси тіла

• обмеження алкоголю

• здорове харчування

• фізична активність (хоча б 30 хвилин в день).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як підтримувати здоровий спосіб життя. Дотримуватися здорового способу життя не так вже й складно, якщо не лінуватися і сформувати для себе чіткий план дій. Дієтолог Ольга Усенко на своїй сторінці в Instagram розповіла про правила, які допоможуть покращити здоров'я. Вона зазначила, що важливо збалансовано харчуватися і регулярно займатися фізичними навантаженнями.